lennokkikuvia

Radio-ohjattavien lennokkien rakentaminen

Radio-ohjattavien lennokkien rakentaminen on kiehtova harrastus, joka sisältää monia osa-alueita ja taitoja. Näitä ovat:

  • Aerodynamiikka
  • Elektroniikka
  • Mekaniikka
  • Suunnittelu
  • Komposiittirakenteet
  • Puutyöt

Harrastus kehittyy jatkuvasti tekniikan mukana, joten uusia taitoja on opittava jatkuvasti. Aloittelijalle harrastus voi olla turhauttavaa, jos yrittää tehdä kaiken itse. Yhteistyö muiden harrastajien kanssa on tärkeää. Kokeneet harrastajat voivat tarjota apua ja tukea lennokin rakentamisessa ja lennättämisessä. Jos haluat ostaa lennokin netistä, kannattaa etsiä oikeat myyntikanavat verkosta.

Lennokin turvallinen hallinta

Lennokki ei ole lelu, vaan se lentää samojen periaatteiden mukaisesti kuin täysikokoinen lentokone. Siksi on tärkeää oppia hallitsemaan lennokki turvallisesti. Erityisesti trainer lennokit, jotka on suunniteltu aloittelijoille, ovat hyvä valinta ensimmäiseksi koneeksi. Ennen ensimmäistä ostosta on hyvä pohtia, onko kyseessä kokeilu vai pitkäaikainen harrastus. Kalliimpien laitteiden hankintaa kannattaa harkita vasta myöhemmin. Netistä myydään paljon erilaisia lennokkeja, joten tarjontaan kannattaa tutustua huolellisesti.

Apua ja tukea harrastukseen

Suomen Ilmailuliitto ja RC-lennokkien kerhot tarjoavat lisätietoa ja tukea harrastuksesta. Muista, että turvallisuus on tärkeintä ja harrastuksesta pitää nauttia!

Aloittelijan vinkki: Trainerikone

Lentämisen perusteiden ymmärtäminen on tärkeää aloitteleville lennokkien harrastajille. Traineri on vakaa konetyyppi, joka sopii erinomaisesti aloittelijoille. Sen ominaisuudet pyrkivät automaattisesti tasoittamaan lentoasennon ja helpottamaan lentämistä ja laskua. Aloittelijoiden on tärkeää aloittaa trainerilla ja edetä vaativampiin koneisiin taitojen kehittyessä. Harjoittelu ja oppiminen ovat avainasemassa ennen vaativien koneiden käsittelyä. Kun olet valmis hankkimaan ensimmäisen lennokin, löydät netistä myytävät mallit helposti.

Lisätietoa lentämisen perusteista löydät useista kirjoista ja paikalliselta lennokkikentältäsi. Netissä on myös laaja valikoima lennokkeja ja tarvikkeita myynnissä, joten kannattaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ennen ostamista.