Uutiset

 • Tiedote 22.3.2020

  Hyvä valkkalainen!

  Olemme kaikki tietoisia toimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa julkisista kokoontumisista. Tämän vuoksi vuosikokous siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan. Annetut kokoontumisohjeet ovat voimassa 13.04.20 asti, toistaiseksi.

  Talosaaren kenttäalueella tulee välttää lähikontaktia muiden kanssa. Suojaetäisyys toiseen ihmiseen on minimissään 1 metri. Kenttäalueella saa olla korkeintaan 10 henkilöä samanaikaisesti.

  Kentälle ei tule mennä, jos on flunssan kaltaisia oireita tai on palannut ulkomailta viimeisen 14 vuorokauden aikana. Tavoitteena on välttää koronaviruksen leviämistä toiminnassamme, ne eivät kuitenkaan estä askartelua kotona tai lennätystä kentällä.

  Toivomme, että ymmärrätte poikkeuksellisen tilanteen johdosta annetut toimintaohjeet ja noudatatte niitä. VLK:n johtokunta seuraa aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja tiedottaa lisää tarvittaessa. Toivottavasti tilanne normalisoituu kevään aikana.

  Lennokkiterveisin

  Vallilan lennokkikerho ry, johtokunta


 • Jäsenkirje 1/2020

  Hyvä valkkalainen!

  Hyvää alkanutta vuotta 2020!

  Kevään ohjelmassa on mm. vuosikokous. Alustava päivämäärä on 21.03.20. Ennen varsinaista kokouskutsua esityslistoineen on jäsenmaksun aika. Maksaessasi pyydämme käyttämään viitenumeroasi: Laita viitenumerosi muistiin, tarvitset sitä vastaisuudessa aina, kun maksat kerholle.

  Jäsenmaksun eräpäivä on 28.02.2020

  Pankkiyhteys:
  NORDEA FI28 1239 5000 0827 68

  • Aikuiset 20,00€
  • Juniorit (alle 18v.) 10,00€
  • Perhejäsen 3,00€

  Suomen Ilmailuliitto ry:n (SIL) jäsenet ovat saaneet liiton kautta jäsenmaksukirjeen.

  TOKA-liidokkikisat ovat alkaneet ensimmäisellä karsintakilpailulla viime viikonloppuna. Vielä ehtii mukaan. Osanottajia oli TOKA -luokassa (alle 16 v.) 28 ja F1AX -luokassa 51. Tarkempia tietoja: lennokki.aar@gmail.com.

  Tätä kirjoittaessa Talosaaren lennätyskenttä on periaatteessa ok, mutta pysäköintialue on veden vallassa. Varovaisuutta, jos ajatte sinne. Jättäkää auto mieluiten tien varren läheisyyteen. Kumisaapaskeli joka tapauksessa. Ilmoitustauluun saimme kiinnitettyä pysyväisohjeita viime lauantaina.

  Lennokkiterveisin
  JOHTOKUNTA


 • Jäsenkirje

  Hyvä valkkalainen!

  Kuluvan vuoden kuulumisia: Yhdistyksen vuosikokouksessa 24.03.2019 valittiin uusi johtokunta kahdeksi vuodeksi, koska syksyn 2018 kokouksessa ei valintaa saatu tehtyä. Kerhon puheenjohtajaksi valittiin Heli Merja Lumes, varapuheenjohtajaksi Sakari Pesonen, sihteeriksi Jari Vehmaa, kenttämestariksi Kimmo Korpi ja toka-kisa-vastaavaksi Arto Arola. Johtokunta on kokoontunut 4 kertaa sähköposti- ja puhelinyhteyksien lisäksi.

  Konkreettisena uutuutena on lennätyspaikalle pystytetty ilmoitustaulu. Uudet nettisivumme löytyvät osoitteesta: https://vallilanlennokkikerho.fi/. Sivuja uusitaan tarpeen mukaan pitäen ne mahdollisimman yksinkertaisina. https://lennokit.net/ -sivuilla on “Vallilan Lennokkikerho tiedottaa” -osio. Vanha http://valkka.eu -sivu poistuu käytöstä lähiaikoina.

  Toka-liidokkikisat (toka- ja F1AX- liidokkiluokat) ovat siirtyneet kerhomme järjestettäväksi. Kilpailukutsu ensi vuodelle on omien sivujemme lisäksi lennokit.net -sivuilla. Loppukilpailut ovat Jämillä 13.-14.06.2020.

  Syyskokous, joka yhdistyksen sääntöjen 11§ mukaan pidetään marraskuun loppuun mennessä ja jossa valitaan johtokunta sekä päätetään jäsenmaksun suuruudesta, jätetään tänä vuonna pitämättä. Johtokunta on päättänyt, että jäsenmaksu säilyy ennallaan vuonna 2020. Jäsenmaksuihin on odotettavissa korotusta vuonna 2021. Vuoden 2020 jäsenmaksu laskutetaan tammikuussa jäsenkohtaisilla viitenumeroilla. Laskun eräpäivä on 28.02.2020.

  Trafin kutsumana on osallistuttu eri työryhmiin miehittämättömien ilma-alusten osalta koskien LVM:n lakihanketta ilmailulainsäädännön uudistamiseksi. Lennokki- kerhoille ja lennätyspaikoille on tulossa uusia ohjeita perustuen lennätysturvallisuutta koskeviin kokemuksiin ja hyviin käytäntöihin.

  Suomen Ilmailuliitto ry:n lennokkitoiminnan järjestämiseksi on lennokki- toimikunta tehnyt esityksen, jota johtokunta on kommentoinut. lennokit.net - sivuilla on asiasta ajankohtaista tietoa.

  PRH (Patentti- ja rekisterihallitus) on siirtynyt pois yhdistysrekisterinumeron käytöstä ja antanut kaikille yhdistysrekisterinumeron haltijoille uuden Y-tunnuksen, joka hoitaa aikaisemman yhdistysrekisterinumeron virkaa.

  Kerhotila ja rakentelun ohjaus toisivat kerhon toimintaan jatkuvuutta. Johtokunta onkin osaltaan käynnistänyt kerhotilan etsinnän ja ohjaajien aktivoinnin. Tilojen osalta ongelmana on vuokratilojen hinta vapailla markkinoilla. Kerhon budjetti ei nykyisellään siihen riitä. Suomen Ilmailuliitto ry:ltä (SIL) onkin päätetty anoa toiminta-avustusta.

  Kannustamme kerholaisia miettimään rakenteluun ja säilytykseen sopivia turvallisia kerhotiloja. Vapaista tai vapautuvista tiloista voi ilmoittaa johtokunnalle. Tarkoitus on käsitellä asiaa vuosikokouksessa maaliskuussa 2020. Yhdistyksen toimintaa ei yksinään luo johtokunta, siihen tarvitaan kerholaisten aktiivisuutta eri osa-alueilla (mm. lennätyskentän hoitajat, rakentelukurssien ohjaajat, kilpailujen toimitsijat). Miettikää näitä asioita ja ottakaa osaa toimintaamme! Kaikki ideat ja ehdotukset ovat tervetulleita!

  Koko johtokunnan puolesta ja omasta puolestani toivotan kaikille rauhallista joulunaikaa ja hyviä lennätyksiä vuonna 2020!

  Merja

  Heli Merja Lumes, puheenjohtaja